Lihat Wanita Ini, Jualan Tudung Secara “Part-Time” Cecah RM1000! SEHARI Di SHOPEE!

Mesti korang tak sabar nak tau kan macam mana wanita dan juga seorang ibu ini buat RM1000 sehari dengan menjual produk-produknya di Shopee.  Ok, tanpa berlengah lagi, saya akan terangkan secara asas step-step bagaimana untuk menjual di shopee. Teruskan bacaan korang dan jangan skip walaupun satu perkataan.

 

Ok, Baiklah saya akan ajar bagaimana untuk anda bermula, tapi sebelum kita pegi bahagian yang teknikal, kita kena dulu apa itu Shopee, kata orang tak kenal maka tak cinta…

 

APA ITU SHOPEE ?

Kata orang tak kenal maka tak cinta, sebelum saya ceritakan berkenaan dengan teknik menjual di Shopee, korang kena tau dahulu serba sedikti mengenai latar belakang laman Shopee.

 

Ok, baiklah Shopee adalah laman jualan TERBESAR di Malaysia selain Lazada. Kajian menunjukkan bahawa Shopee adalah laman ke-10 paling banyak dilayari oleh rakyat Malaysia.

 

Di antara kelebihan Shopee yang menjadikannya sebagai satu platform jualan yang baik adalah seperti berikut:

 

  • Boleh buat dropship atau preorder atau ready stock
  • Tidak perlu marketing kerana Shopee akan buat marketing untuk anda.
  • 100% PERCUMA
  • Boleh menjual hanya dengan menggunakan telefon bimbit sahaja.
  • Tidak Perlu sebarang bayaran untuk ‘listing’ produk list la seberapa banyak yang korang suka. PERCUMA SAHAJA
  • Tidak ambil sebarang % atau caj daripada setiap jualan yang anda lakukan (tidak terdapat pada laman web shopping yang lain.
  • 100% daripada jumlah jualan adalah duit anda.
  • Tidak perlu layan Whatsapp, close sales dan lain-lain.

 

Menarik tak ? Ok, begitu lah serba sedikit yang korang perlu tahu berkenaan shopee. Jom teruskan bacaan. Kita bermula dengan step yang pertama . Ok jom kita layan step by step untuk membuka akaun di shopee…

 

Untuk makluman korang lagi, membuka akaun di shopee adalah hanya sekali sahaja. Iaitu korang akan mempunyai login details (username dan password) yang sama , tak kira anda sebagai pembeli mahupun penjual.

 

Dan kalau laman web shopping atau ‘marketplace’ yang lain korang kena daftar dua kali, satu sebagai pembeli dan satu lagi sebagai penjual.  Dengan system satu details login ini telah pun menjimatkan masa yang banyak kepada korang.

Langkah 1 : Anda pergi ke url shopee.com.my kemudian klik pada sign up. Isi No.HP anda dan klik pada butang Send Verification Code.

 

Dalam masa beberapa saat, shopee akan menghantar sms Verification Code ke No.HP anda. Kemudian anda masukkan Verification Code tersebut untuk pengesahan.(rujuk gambar diatas)

 

Selepas No.HP anda disahkan, lengkapkan Username & Password kemudian klik pada butang SIGN UP.

 

Proses ini sangat senang untuk dilakukan. Tak sampai seminit dia siap.

 

Langkah 2:  Langkah Kedua : Selepas anda lengkapkan proses signup, anda boleh login ke account shopee. Kemudian anda klik pada Seller Centre.

 

Anda akan dibawa masuk ke dashboard kedai online anda di Shopee.Disinilah pusat pengurusan kedai online anda di shopee.Kemudian Klik pada Shop Setting seperti gambar di bawah :

 

Langkah Ketiga : Lengkapkan semua butiran kedai online anda di shopee, seperti gambar dibawah. Paling penting Bank Account/Card and wajib diisi untuk terima bayaran hasil jualan anda di shopee.

 

 

Langkah Keempat : Selepas anda selesaikan di bahagin Shop Setting, Anda Klik pula pada bahagian My Product(Rujuk gambar dibawah).

Klik pada Add New Product untuk masukkan produk anda di shopee.

Masukkan semua detail maklumat produk dan gambar, kemudian Publish…DONE. Anda dah berjaya iklankan produk pertama anda di Shopee.

Ulang ulang proses masukkan produk anda seberapa banyak yang anda mahu. Sementara tunggu ada pembeli, anda boleh buat kerja lain.. he.. he..

Senang ke susah.. nak jual produk di Shopee?.. Tentu “kacang” je kan…

Kalau korang Nak upload produk sebanyak 200 ++ jenis produk dengan 1,2 dan 3 Klik sahaja, ini akan dapat menjimatkan bertan-tan masa korang. kalau nak bole join tim Kapt Zainol kat sini : >> CX PRO  

 

Langkah 5 : Boost Produk ( FREE MARKETING TOOLS YG ADA KAT SHOPEE )

Apa itu BOOST NOW? 

BOOST NOW ialah salah satu cari menaikkan produk anda berada di halaman paling hadapan Shopee. Jadi apabila pembeli membuat carian di Shopee, maka produk anda akan berada di halaman paling hadapan sekali! Lihat gambar di bawah :

Ini adalah salah satu teknik yang digunakan untuk menjadikan sales korang lebih meletops . Selain daripada itu ada banyak lagi teknik-teknik yang saya akan kongsikan.

Namun sekiranya korang nak cepat, terus berniaga shopee dan ingin mendapatkan sales yang meletops-letops saya cadangkan dapatkan panduan daripada ebook CHANNEL X PRO ini yang setebal 250 m/s bagi memperincikan bagaimana untuk anda membuat jualan di Shopee. Ebook ini bukan sahaja tentang teknik membuat jualan di Shopee, tetapi juga tentang bagaimana nak membuat jualan di Lazada, 11street dan Lelong.

Setakat ini, bukan seorang dua yang telah berjaya membuat jualan di laman ini..

 

dan yang PALING BEST SEKALI , sekiranya korang TIADA MODAL untuk beli STOK, korang hanya cuma perlu DROPSHIP SAHAJA daripada OWNER EBOOK INI.

Tahu tak bahawa anda juga boleh buat dropship atau pre-order di Shopee?…

Apa Itu dropship?

Bahasa mudahnya, dropship bermaksud anda menjual produk orang lain dan seterusnya ambil untung atas angin. Dengan cara ini, anda tidak perlu modal yang besar atau risiko produk tidak laku. Anda juga tidak memerlukan premis (kedai) unruk menjalankan perniagaan dropship. Ini kerana produk di pegang oleh  pembekal.

Sebaik sahaja anda menerima order di Shopee, maklumkan perkara itu kepada pembekal dan seterusnya pembekal akan menguruskan pembungkusan dan penghantaran. Mudahkan?

 

Ramai di antara pembeli CHANNEL X PRO sebelum ini mempunyai masalah tiada produk, tiada modal dan lain-lain lagi. Jesteru, rakan saya telah melancarkan program dropship bagi membantu mereka yang nak membuat jualan di Shopee tetapi tiada modal dan tiada produk bagi membuat jualan.

Konsepnya mudah. Anda buat jualan di Shopee dan apabila menerima order, maklumkan kepada tim mereka dan mereka akan buat pembungkusan dan penghantaran terus kepada pembeli.

Kapt Zainol Rashid Burhan (dulunya keja gomen askar ) kini menguruskan sebuah syarikat yang menjalankan perniagaan secara 100% online di Subang Bestari, Shah Alam. Syarikat ini membuat jualan di Shopee, Lazada, 11street, Lelong dan mempunyai lebih 1000+ dropshipper.

 

 

KORANG BUKAN HANYA DROPSHIPPER, SEBALIKNYA KORANG JUGA AKAN DIBANTU UNTUK MEMBUAT JUALAN!

Ya betul! Kebanyakkan pembekal yang menyediakan khidmat dropship hanya memberi anda produk untuk dijual. Namun lain halnya dari kami. Kami bukan hanya menyediakan produk untuk anda tetapi juga panduan membuat jualan!

Secara keseluruhannya anda akan menerima perkara-perkara berikut sebaik sahaja join kami.

  • – Panduan Membuat Jualan di Shopee, Lazada, 11street dan Lelong.
  • – Facebook Group Support
  • – Telegram Group Support (24 jam)
  • – Dropship Lebih 200+ Produk Hot

Apa lagi yang kami sediakan dalam program dropship ini?

  • – Excel produk (yang mana anda boleh upload kesemua produk kami dalam beberapa minit sahaja) “ADA DALAM 200 LEBIH JENIS PRODUK”
  • – Video Produk (bagi mereka yang membuat jualan di Facebook)
  • – Dan banyak lagi!

ANDA BERMINAT?

Sekiranya anda berminat , saya ada tawaran harga “special” untuk anda, sila masukkan nama dan email anda pada ruang di bawah :

First Name:
Email address:

 

Take it or Leave it.